Teamtrainingen

Het is een uitgangspunt dat een medewerker van Dudok Sports altijd betrokken is bij de selectie van een team waarvan zij de training op zich gaan nemen.

 1. Uitgebreide ervaring met jongens- en meisjesteams;
 2. Variërend van jongste jeugd tot de A-leeftijd;
 3. Leeftijdsgebonden en aansprekende aanpak waardoor op een plezierige manier het hoogst haalbare uit de teams wordt gehaald;
 4. Het verzorgen van gast-trainingen.

Privé-trainingen

Voorafgaand aan een privé-training wordt een intake gedaan waar specifiek op het gevraagde onderdeel een eerste indruk wordt opgedaan. Vervolgens wordt de training op maat gemaakt voor de betreffende persoon om de gevraagde skill(s) beter onder de knie te krijgen.

 1. Uitgebreide ervaring met 1:1 technische trainingen;
 2. Ervaring met sleeptrainingen.

Coaching van teams

Soms loopt de coaching van een team niet of is er geen geschikte coach beschikbaar. Dudok Sports kan teamcoaching voor u invullen en een team op een positieve manier coachen naar het hoogst haalbare resultaat.

 1. Ervaring met het coachen van zowel jongens- als meisjesteam in de diverse leeftijden;
 2. Ervaring tot top-klasse D en C;
 3. Ervaring met meerdere aanpakken (mentaal, veld en individueel).

Coaching van trainers

Heeft uw vereniging jeugdige en/of minder ervaren trainers? Dudok Sports kan uw eigen trainer begeleiden om zijn of haar trainingen op een hoger niveau te brengen en de resultaten van het team te verbeteren.

 1. Aanleveren van trainingsstof;
 2. Aanleren van traingingsaanpak;
 3. Aansluiten bij de aanpak van de vereniging;
 4. Evaluatie van trainingen met trainer en opdrachtgever.

Wedstrijd en/of trainingsanalyses

Het analyseren van live-bijgewoonde of op video opgenomen wedstrijden of trainingen. Een dergelijk analyse is er vooral op gericht om de minder voor de hand liggende zaken naar voren te brengen en verbeterpunten aan te wijzen. Dit is als aanvulling op de mening en inschatting van de staff: een extra paar ogen kan net het verschil maken!

 1. Technische analyse van specifieke spelers;
 2. Tactische analyse van het team in een wedstrijdsituatie;
 3. Kwalitatieve analyse van trainingen en de inzet van spelers/trainers.

De fitte selectie

Elke vereniging kent teams die technisch geweldig zijn maar die qua fitheid niet bij hun kunnen aansluiten. De Fitte Selectie van Dudok Sports sluit hier goed bij aan. Het programma bestaat uit meerdere trainingen naast de technische hockeytraining: trainen zonder stick. U kunt hierbij onder andere denken aan:

 1. Looptraining
 2. Core-stability training
 3. Krachttraining gericht op hockey
 4. Conditietrainingen
 5. Voorbereidingsprogramma's voor specifieke doelen

Ondersteuning van verenigingen

Dudok Sports kan voor uw vereniging de coördinatie van de trainingen op zich nemen en zo uw Technische Commissie ontlasten. Dit kan gaan van meedenken tot daadwerkelijk uitvoeren al dan niet met partners en trainers vanuit de vereniging. Wij kunnen u en uw Technische Commissie ondersteunen met selectie trainingen en het uitvoeren van uw teamselecties op basis van de door u gestelde doelen.